Bilspleet

Ik kan niet de enige zijn die op regelmatige basis voorwerpen terugvindt tussen zijn/haar billen.
Vaak sta ik aan het einde van de dag onder de douche, om daar tijdens het wassen haren, pluisjes, kattengrit, of andere objecten met een sierlijk gebaar uit mijn bilspleet te hengelen.
Gelukkig heb ik twee katten, dat maakt het grit iets minder opmerkelijk.

Sommige zaken zijn makkelijk verklaarbaar. Losse haren, een desintegrerende onderbroek, prima. Toch blijft elke vondst een verrassing.
Het niet vaak dat ik denk: Ha, fijn! Daar is dus dat pluisje dat ik uren eerder bij mijn volle verstand in m’n onderbroek heb gestopt.

Vroeger, toen ik een stuk jonger was en in het bezit van een lange, goudblonde paardenstaart, vond ik dergelijke haren regelmatig terug.
Nu ik ouder ben en er een volwassen leven op na houd, gebeurt het vaker dan eens dat ik haren tussen m’n billen vandaan vis die overduidelijk niet van mijn eigen hoofd komen.
Een overwegend deel van deze haren is van mijn partner, wees gerust. Enkelen van de kat.
Desalniettemin vind ik ook redelijk frequent haren van onbestemde afkomst.
Wat gek is; naar mijn weten komt er zelden iemand met een weelderige doch uitvallende haardos zo ongepast dicht bij mijn kont, dat deze ongenode haren zich een weg tussen mijn billen zouden moeten vinden.

Als iemand een verklaring heeft, graag. Dit fenomeen fascineert me al tijden. Trouwens, iemand een andere leuke vondst te delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *