Te laat

Jongeren zijn onbeleefd, gehaast, en hebben geen tijd voor ouderen. Niemand stopt voor een praatje, niemand is bereid vijf minuutjes uit te trekken voor een ander, iedereen is alleen maar met zichzelf bezig.

Tot op zekere hoogte klopt dit.
Maar stel nou, puur hypothetisch, dat ik op een mooie ochtend, op weg naar school, afstap om een oud vrouwtje met haar zware tas te helpen.
Stel nou he, dat ik met de beste intenties dit oude besje haar tas even de trap op draag. En vijf minuutjes te laat het college binnenloop. In theorie betekent dat een aantekening van de docent. En dan wel eentje die zegt dat ik afwezig ben, want te laat staat gelijk aan nooit komen opdagen. De reden er achter is niet relevant.
En stel nou, dat ik vorige week ook wat later was, vanwege een soortgelijk voorval. Dat kan, want niet alle jongeren zijn harteloze klootzakken.
Dit zou betekenen dat dit mijn tweede aantekening is, en er een compensatieopdracht volgt.
Mocht ik deze nou niet halen, puur theoretisch natuurlijk, ben ik uitgesloten van de tentamens.

Hypothetisch gezien betekent uitgesloten van de tentamens niet voldoende punten om het jaar te halen. In theorie betekent dat ook geen fulltime stage mogen lopen, en uiteindelijk geen diploma.
Theoretisch gezien dan he. Pure speculatie.

Maar dan toch, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *