Caffeïnehigh

Wanneer je wakker wordt met een wazig hoofd en een beker koffie drinkt. Niet een normale, maar zo’n dark roast en dan het knopje voor twee kopjes op de senseo. En dan nog eentje drinkt omdat het zo lekker* is en dan nog een voor de goede orde. En dan zit je opeens op zes koppen senseokoffie, of drie grote bekers. En grote bekers zijn groot, niet zo’n lullig kopje waar geen vinger door z’n oortje past. Een grote, met twee handen drinken beker.

En dat je dan op de klok kijkt en ziet dat het nog niet eens negen uur is geweest en je zonder na te denken nog zo’n ding hebt ingeschonken. En af laten koelen is zonde dus huppa.
En dat je dan de buitenlucht in gaat en knippert naar het zonlicht en bij de buurvrouw een kop koffie aangeboden krijgt, en die heeft filterkoffie en da’s veel beter dus ja lekker doe maar. En dan verder praten, en dan nog een beker, en dan tot de rand want je houdt van koffie.
Dat is waar, maar je begint ook stelselmatig te trillen en je zicht is soms wat vreemd en de interpunctie raakt verloren.
En dan in de middag wanneer de zon feller schijnt dan je dacht en de vogels wel erg hard fluiten en jezus was dat gras altijd zo groen.

En dan voel je kleuren en proef je vogels en ruik je de zee en de zee die ruikt naar koffie. En dan kom je thuis en alles trilt en je hoofd doet vreemd en wat is een komma en dan opeens heb je nog een beker in je handen en ook die gaat leeg want wat moet je er anders mee
en je hoort het tevreden gebrom van het nog warme koffiezetapparaat en dat zijn jouw handen die naar die knop gaan die knop met twee koppen oftewel een beker en een beker is beter want dat klinkt als minder
en de rest van de dag is een grote waas een energieke enthousiaste waas waarin alles een goed idee lijkt en je uitsluitend onzin uitkraamt en het leven bestaat uit koffie.
En dan lig je in bed. Gesloopt, brak zonder kater, maar wakkerder dan ooit.
Je weet nu al dat je morgenochtend koffie nodig hebt.


*Uiteraard valt te betwisten of senseo lekker is, of uberhaupt de naam koffie mag dragen. Voor de goede orde zeg ik van wel, omdat het nu eenmaal is wat ik voor handen heb, en het toch een stapje boven instantkoffie staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *